Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z pieczarkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg
masło 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
mąka 1/2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej do smażenia
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z pieczarkami

Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Zeszklić na maśle posiekaną cebulę, dodać pieczarki i dusić, aż odparuje woda. Przyprawić do smaku.
Mąkę wymieszać ze śmietaną. Wlać do pieczarek, wymieszać i dusić przez chwilę.
Schab pokroić na plastry i rozbić na cienko. Oprószyć solą, pieprzem i Kucharkiem. Nakładać farsz, zawijać roladki, okręcać nitką. Smażyć na oleju ze wszystkich stron, następnie podlać wodą i dusić około 1 godzinę.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 02.02.2014 13:47
smaczne roladki :)
mysza75 28.01.2014 12:24
pysznie wyglądają
ada.la 25.01.2014 11:45
ciekawe danie
pawel123 17.01.2014 12:58
bardzo smacznie wygląda
Cranberry 17.01.2014 12:23
pyszne mięsko
Michał2 17.01.2014 12:20
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak