Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z orzechami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 800 g
orzechy włoskie 60 g
żółtko jajek 2 szt
jajko 1 szt
chrzan tarty 2 łyżka
parmezan starty 2 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej do smażenia 6 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z orzechami

Schab opłukać,osuszyć ręcznikiem papierowym.
Pokroić na plastry o grubości około 1,5 cm i rozbić je tłuczkiem.
Każdy kotlet posolić, popieprzyć o na chwilę odstawić.
W miseczce roztrzepać 2 żółtka widelcem, a następnie dodać masło, posiekane drobno orzechy, ser, chrzan
i dokładnie wymieszać.
Każdy kotlet posmarować z jednej strony masą orzechową posypać parmezanem i zwinąć w roladki.
Spiąć wykałaczką.
Roladki panierować w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 04.02.2015 10:47
apetyczne danie
Małgorzata Pin 03.02.2015 17:37
Same pyszności:)
MałaMi89 03.02.2015 15:54
Ciekawa propozycja
Anna169Hosz 03.02.2015 13:33
Na pewno smaczne!
gosia561 03.02.2015 13:13
z orzechami jeszcze nie jadłam
w mojej kuchni 03.02.2015 12:56
takie dobre jedzonko..
mysza75 03.02.2015 11:37
jakie faje roladki aż chce się jeść
Betina#45 03.02.2015 11:34
takich nie jadłam...wyglądają obłędnie !
Pietruszka 03.02.2015 10:35
wyglądają pysznie
marenka 03.02.2015 09:16
Świetny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak