Roladki schabowe z ogórkiem i papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    3
  • papryka czerwona

    1
  • ogórek kiszony

    2
  • jaja surowe

    2
  • mąka tortowa

    2-3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    w.g uznania
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • ser żółty

    100g (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab myjemy osuszamy ręcznikiem i rozbijamy na cieniutko każdy kotlecik Doprawiamy sola,pieprzem i czosnkiem Na każdy plaster schabu rozkładamy cieniutko pokrojona w paseczki paprykę i ogóreczka,posypujemy żółtym serem. Zawijamy (można sobie pomóc nitka lub wykałaczką) i panierujemy. Najpierw jajo,maka znowu jajo i bułka. Rozgrzewamy patelnie i dusimy na małym ogniu roladki z każdej strony ok 10 min.(W zależności jakie grube są nasze roladki) Następnie odkrywamy pokrywę patelni i podsmażamy na złoty kolor też z każdej strony i gotowe . . . :) Podawać z czym kto lubi :-) Ja podałam z ziemnaczkami i surówką z kapusty kiszonej.


SMACZNEGO . . . . .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 03.11.2012 17:46
Rarytas dla mięsożerców.
madi356 31.03.2012 22:26
piękne
Wacław 29.08.2011 08:51
bardzo apetyczne,pycha !
ewaa 12.07.2011 21:17
super
Ewa104 30.06.2011 07:15
Oczy mi jedzą.Szkoda,że się tak nie da na prawdę.Byłoby smacznie a i schudnąć by się udało.
Izabela/bella81 29.06.2011 08:26
kuszące :)
ewaa 03.06.2011 22:27
pycha:)
PaniMISIOWA 22.05.2011 08:26
ale pięknie wyglądaą!
romanrafal 17.04.2011 10:20
super,super
ziutula 15.04.2011 19:25
pyszności apetyczne....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat