Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z kurkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 sztuki
kurki 100 gram
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
jajko do panierowania
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania

Porada

do roladek możemy użyć kurek mrożonych

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z kurkami

Cebule obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na roztopionym maśle, dodajemy umyte i pokrojone kurki. Całość smażymy przez kilka minut, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem, odstawiamy do ostudzenia. Kotlety lekko rozbijamy, oprószmy solą oraz pieprzem, na każdy kotlet nakładamy porcję farszu i zwijamy roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 25.01.2017 09:33
smaczne roladki
Barbara13 23.01.2017 20:46
Pyszne połączenie
KORAL 23.01.2017 19:12
Chociaż nie powinnam, ale bym zjadła :)
Beatris 23.01.2017 16:29
Apetyczne mięsne roladki, mniam :)
Wiktoria29 23.01.2017 16:08
fajny pomysł
Bernadeta1 23.01.2017 15:45
Takie roladki na obiadek chętnie bym zjadła
ewelinapac 23.01.2017 15:32
muszą być pyszne
RenataZ-et 23.01.2017 15:17
bardzo lubię takie kolorowe roladki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak