Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z koperkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
ser żółty 8 plasterków
koperek pęczek
jajko 2-3 szt
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z koperkiem

Kroki postępowania

1
Schab myjemy, wycieramy ręcznikiem papierowym. Kroimy w plastry. Kotlety rozbijamy jak najcieniej. Delikatnie solimy i pieprzymy.
Krok 1 - Roladki schabowe z koperkiem foto
2
Na każdym kotlecie układamy plasterek sera oraz kilka gałązek świeżego kopru.
Krok 2 - Roladki schabowe z koperkiem foto
3
Kotlety ściśle zwijamy w rulon.
Krok 3 - Roladki schabowe z koperkiem foto
4
Obtaczamy w mące, rozbełtanym jaku oraz bułce tartej.
Krok 4 - Roladki schabowe z koperkiem foto
5
Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 140 C na około 20-30 minut.

Smacznego :)
Krok 5 - Roladki schabowe z koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 18.07.2016 10:08
Fajne , koperek podstawa :)
olkaaa 17.07.2016 22:20
Chętnie zrobie
MAR3STA 17.07.2016 18:13
Pyszne danie
ilka01 17.07.2016 17:10
pyszności :)
w mojej kuchni 17.07.2016 16:54
moje smaki
RenataZ-et 17.07.2016 16:33
smaczne mięsko
2milutka 17.07.2016 16:01
proste a smaczne
pestka 17.07.2016 15:39
bardzo smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak