Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z fasolką i serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 400 g
fasolka szparagowa 100 g
ser żółty 300 g
natka pietruszki 4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Stek z grilla Prymat
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z fasolką i serem

Schab kroimy w plastry (mi wyszły 4 sztuki). Rozbijamy tłuczkiem, nacieramy przyprawą do steków, sola i pieprzem. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Natkę pietruszki siekamy bardzo drobno. Mieszamy z serem. Na każdym płacie schabu układamy garść sera i kulka fasolek szparagowych. Zwijamy w rulon na kształt roladki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 29.05.2015 18:29
Ciekawe połączenie, muszę spróbować.
ben-ka 29.05.2015 16:00
Takich jeszcze nie robiłam:)
ania2610 29.05.2015 15:53
świetnie przyrządzone i pięknie podane!
mysza75 29.05.2015 13:58
jakie fajne nadzienie z fasolki
Agata3 29.05.2015 10:54
smaczne nadzienie :)
IKrakowianka 29.05.2015 09:56
bardzo smacznie wyglądają
Mniam 29.05.2015 09:53
Takie roladki na obiad z przyjemnością bym zjadła :)
VioletoweKucharzenie 29.05.2015 09:36
Idealny pomysł na letni obiad z wykorzystaniem fasolki szparagowej. Środek roladki wypełniony jest również ciągnącym serem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak