Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z boczkiem wędzonym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
ziemniaki ugotowane 70 dag
mąka pszenna 50 dag
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
musztarda 3 łyżki
boczek wędzony 20 dag
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z boczkiem wędzonym

Kroki postępowania

1
Plastry schabu rozbijamy, przyprawiamy sola i pieprzem, smarujemy musztardą i na brzegu układamy plastry boczku wędzonego.
Krok 1 - Roladki schabowe z boczkiem wędzonym foto
2
Bardzo ciasno zwijamy roladę i obwijamy ja nitka, aby podczas smażenia się nie rozwinęła.
Krok 2 - Roladki schabowe z boczkiem wędzonym foto
3
Na rozgrzany olej wkładamy roladki, smażymy z każdej ze stron, a następnie podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu.
Kiedy mięso będzie już miękkie robimy sos z wywaru.
Krok 3 - Roladki schabowe z boczkiem wędzonym foto
4
Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę dodajemy mąki, wygniatamy ciasto a następnie robimy ruloniki i kroimy w kształt kopytek.
Do gotującej wody wrzucamy kopytka i gotujemy.
Krok 4 - Roladki schabowe z boczkiem wędzonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 27.03.2016 17:47
mniam mniam
Anna169Hosz 16.08.2015 17:47
Smakowite mięsko!
Krzysztof15 16.08.2015 17:32
smakowite roladki
Motorek 16.08.2015 14:50
fajny pomysł
Renata9 16.08.2015 13:50
Smaczne roladki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak