Roladki schabowe bogato nadziane

Roladki schabowe bogato nadziane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • marchewka

    2 sztuki
  • fasola szparagowa

    10 dag
  • kalafior

    1/2 sztuki
  • por (biała część)

    kawałek
  • masło

    2 łyżki
  • Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat

  • sól do smaku

  • Panierka:

  • jajko

    2-3 sztuki
  • mąka pszenna

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

  • ser gouda

    10 dag
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Roladki schabowe bogato nadziane

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki schabowe bogato nadziane foto
Schab myję osuszam ręcznikiem papierowym kroję na równej grubości plastry ,wkładam do woreczka foliowego i delikatnie rozbijam tłuczkiem,oprószam przyprawą z każdej strony do karkówki i wkładam na 20 minut do lodówki aby mięso naszło przyprawą.
Krok 2 - Roladki schabowe bogato nadziane foto
W tym czasie robię farsz warzywny: Warzywa obieram myję ,wrzucam na osolony wrzątek (oprócz pora) i blanszuję 10 minut. Wyciągam łyżką cedzakową kroję w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewam masło wrzucam posiekane warzywa dodaję por i duszę pod przykryciem aż będą miękkie. Doprawiam do smaku solą i pieprzem
Krok 3 - Roladki schabowe bogato nadziane foto
Tak przygotowany farsz rozkładam na mięsie posypuję startym serem po wierzchu zawijam w ruloniki ,panieruję w mace rozkłóconym jajku oraz bułce tartej. Smażę na wolnym ogniu na rumiano z każdej strony aż mięso będzie miękkie.
Krok 4 - Roladki schabowe bogato nadziane foto
Podaję z bukietem ulubionych surówek.Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Kejti 03.03.2014 21:05
Palce lizać :-)
Mniam 02.03.2014 15:21
Lubię takie roladki, a szczególnie z takim fajnym nadzieniem.
ao_12 02.03.2014 14:14
pyszne roladki :)przeważnie robię tylko z papryką i serem, skorzystam z przepisu
Jadwiga/Jaga85 02.03.2014 14:10
Bardzo lubię takie mięska!!!
Kuchenka 02.03.2014 13:33
bardzo ładnie się prezentują
mikrusiak 02.03.2014 13:32
świetna robota...:) wyglądają obłędnie :)
Zdzisław 02.03.2014 13:30
dla mnie pyszne danie
halina17 02.03.2014 13:19
Smaczne roladki.
Agata3 02.03.2014 12:41
mniam, mniam, bardzo lubię :)
artur7 02.03.2014 12:35
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat