roladki rybne z koperkiem i żółtym serem

roladki rybne z koperkiem i żółtym serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    1000 g
  • koperek

    2 pęczki
  • ser żółty

    20 0g
  • sok z cytryny

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety rybne opłukać,osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym.Oprószyć solą i mielonym białym pieprzem,polać sokiem wyciśniętym z cytryny.Koperek starannie opłukać,otrząsnąć z wody,drobno posiekać.Filety grubo posypać koperkiem,na koperku ułożyć cienkie plasterki żółtego sera i ciasno zwinąć filety w roladki.Każdą roladkę owinąć folią aluminiową,dokładnie zamknąć(skręcić folię).W garnku zagotować dużą ilość wody.Przygotowane roladki wkładać do wrzątku,gotować na wolnym ogniu około 20minut(zależnie od wielkości filetów).Podawać posypane wiórkami masła,albo polane sosem-np.pomidorowym,serowym lub curry.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat