Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki rybne z koperkiem i żółtym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1000 g
koperek 2 pęczki
ser żółty 20 0g
sok z cytryny do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: roladki rybne z koperkiem i żółtym serem

Filety rybne opłukać,osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym.Oprószyć solą i mielonym białym pieprzem,polać sokiem wyciśniętym z cytryny.Koperek starannie opłukać,otrząsnąć z wody,drobno posiekać.Filety grubo posypać koperkiem,na koperku ułożyć cienkie plasterki żółtego sera i ciasno zwinąć filety w roladki.Każdą roladkę owinąć folią aluminiową,dokładnie zamknąć(skręcić folię).W garnku zagotować dużą ilość wody.Przygotowane roladki wkładać do wrzątku,gotować na wolnym ogniu około 20minut(zależnie od wielkości filetów).Podawać posypane wiórkami masła,albo polane sosem-np.pomidorowym,serowym lub curry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak