ROLADKI PUREE W ANDRUCIE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniak

    1 kg
  • masło

    4 dag
  • mleko

    1/2 szklanki
  • sól do smaku

  • dobra wiejska kiełbasa

    2 pętka
  • andrut

    2 szt
  • jaja

    2 szt.
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - ROLADKI PUREE W ANDRUCIE foto
Wykonanie:
Ziemniaki ugotować i przetrzeć przez praskę. Wlać wrzące mleko ,dodać masło i utrzeć na pulchną masę, następnie przyprawić do smaku według upodobania.
Krok 2 - ROLADKI PUREE W ANDRUCIE foto
Dobrze ciepłe puree nakładać na andruty , na brzegu położyć pęto obranej ze skórki kiełbasy i zwijać powoli jak rolady.
Krok 3 - ROLADKI PUREE W ANDRUCIE foto
Położyć do lodówki aby się schłodziły, po czym ucinać nożem porcje , moczyć z obydwu stron w jajku i panierować w bułce tartej.
Krok 4 - ROLADKI PUREE W ANDRUCIE foto
Smażyć na oleju na wolnym ogniu i podawać z surówkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ana1 05.10.2013 17:50
bardzo fajny pomysł zabieram do siebie przepis
Pyszota 05.10.2013 16:55
świetny pomysł
Kuchenka 05.10.2013 14:02
no nawet fajne
Lis 05.10.2013 13:42
fajny pomysł:)
Małgorzata9 05.10.2013 13:35
super pomysł
Barbara13 05.10.2013 13:11
Bardzo ciekawy pomysł
Habibi 05.10.2013 12:29
zamiast tradycyjnych krokietów na obiadek, albo na imprezkę - jak znalazł :)
margaret 05.10.2013 12:28
ciekawy pomysł:)
iwi 05.10.2013 12:19
Świetny przepis
Adamorek 05.10.2013 12:15
pycha słodkości

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat