Roladki na zielono z kalafiorem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filet z kurczaka

    1 podwójny
  • kalafior

    kilka różyczek
  • sałata masłowa

    4 liście
  • mozzarella w kulce

    1 kulka
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • sól do smaku

  • Przyprawa do kurczaka ziołowa Prymat

    1 łyżka płaska

Panierka

  • jajko

    2 sztuki
  • mąka kukurydziana

  • płatki kukurydziane

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki na zielono z kalafiorem foto
Filet myjemy, dzielimy na cztery kotlety, delikatnie tłuczkiem rozbijamy przez woreczek foliowy, oprószamy solą i ziołową przyprawą.Odstawiamy do lodówki na 15 minut.
Krok 2 - Roladki na zielono z kalafiorem foto
Kalafiora blanszujemy 5 minut w osolonym wrzątku, odcedzamy, zostawiamy do wystygnięcia. Na mięsie układamy po liściu sałaty, pokrojonego kalafiora i ser mozzarella, posypujemy szczypiorem zawijamy ciasno w roladki.
Krok 3 - Roladki na zielono z kalafiorem foto
Obtaczamy mięso w mące kukurydzianej rozkłóconym jajku z solą oraz w pokruszonych drobno płatkach kukurydzianych. Tak przygotowane roladki smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złocisto. Podajemy gorące.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Benita 27.05.2015 09:32
Wyglądają bardzo apetycznie.
Babeczka35 27.05.2015 07:57
Pyszne roladki:)
Krzysztof15 27.05.2015 06:38
pyszne roladki
w mojej kuchni 27.05.2015 01:07
dobre danie obiadowe
Łukasz15 26.05.2015 22:29
Bardzo smaczna
ilka01 26.05.2015 22:26
pychota :)
irenka 26.05.2015 20:13
ciekawy przepis ,na pewno pyszne roladki
dollce 26.05.2015 20:09
Fantastyczne danie
Kuchnia Marty 26.05.2015 20:05
Połączenie kurczaczka i kalafiora musi być pyszne! Super przepis
Betina#45 26.05.2015 19:51
Przepis wygląda wspaniale!,mniam ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat