Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki mięsne grilowane

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1/2 szt
papryka zielona 1/2 szt
ser żółty 10 dkg
karkówka wieprzowa 5 steki
ząbek czosnku 1 szt
Gril klasyczny Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Przyrządzone w ten sposób mięso jest miękkie i szybciej się grilluje. Doskonałym dodatkiem są sosy serowo-czosnkowe. Polecam także wino czerwone wytrawne.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki mięsne grilowane

Czosnek przepuścić przez praskę.
Steki opanierować w przyprawach, ułożyć w garnku , dodać czosnek, zalać olejem, odstawić na noc.Papryki pokroić w paski, ser pokroić w słupki. Steki wyjąć z garnka obłożyć serem i papryką, ciasno zwinąć i spiąć wykałaczkami. Następnie ułożyć na tacy do grilla i grillować .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 14.06.2016 09:55
super roladki;)
Motorek 13.06.2016 21:30
fajne roladki
halina17 13.06.2016 21:14
Dobre roladki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak