Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki kokosowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

cukier puder 150 gram
wafle tortowe 200 gram zmielonych
orzechy włoskie 100 gram zmielonych
śmietanka kremowa 8-10 łyżek
kakao 1 łyżka
spirytus 1 łyżka -nie koniecznie

Masa kokosowa

masło lub margaryna 100 gram
cukier puder 100 gram
wiórki kokosowe 80 gram
mleko w proszku 3 łyżeczki

Porada

Roladki najlepiej schładzać przez 24 godz.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki kokosowe

Cukier puder, wafle, orzechy i kakao mieszam ze sobą. Dolewam po łyżce śmietankę do momentu, aż będzie można formować wałek ciasta.Rozwałkowuję na cienki placek na desce wyłożonej papierem do pieczenia lub folią i odstawiam.
W tym czasie ucieram masło z cukrem pudrem, dodaję wiórki kokosowe i mleko w proszku. Masę wykładam na rozwałkowany spód, zwijam za pomocą folii i wstawiam do zamrażalnika na ok godzinę, następnie przekładam do lodówki na górną półkę i schładzam jeszcze 2-3 godziny. Wyjmuję i kroję na plastry. Roladki układam na talerzu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 11.04.2014 07:27
Czyki, oczywiście, zapraszam serdecznie :)
Czyki 08.04.2014 13:08
Ale smacznie u Ciebie, pozwolisz, że się rozgoszczę:):)
Renataj 05.04.2014 22:40
Smakowicie się prezentuje.
everay 05.04.2014 16:09
ciekawe jak smakują..:)
IlonaAlbertos 05.04.2014 14:08
Wygląda wspaniale.
wwwiolka 05.04.2014 13:35
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak