Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 kg
szpinak świeży 450 g
ser feta 120 g
pieprz
sól do smaku
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i podsmażyć szpinak. Dodać pokruszoną na kawałki fetę.
Krok 1 - Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą foto
2
Filety pokroić na kotlety i lekko rozbić, obsypać solą i pieprzem.
Krok 2 - Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą foto
3
Na każdym kotlecie kłaść porcję szpinaki z fetą i formować roladki. każdą roladkę panierować w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej.
Krok 3 - Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą foto
4
Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki z każdej strony na złoto.
Krok 4 - Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą foto
5
Roladki smakują zarówno na gorąco jak i na zimno.
Krok 5 - Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misia13 09.06.2015 16:18
wyglądają apetycznie ;-)
Ewelina1991 02.06.2015 08:00
świetne roladki
ilka01 02.06.2015 06:26
moje smaki :)
Iwusia 01.06.2015 23:33
smaczny przepis
wwwiolka 01.06.2015 22:43
Bardzo fajny przepis.
mirosława4 01.06.2015 21:56
smaczne i zdrowe
patryska76 01.06.2015 21:29
wyglądają obłędnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak