Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z kaszą gryczaną i twarogiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
cebula 0,5
marchewka 0,5
kapusta biała 1 listko
masło 1 łyżeczka
przyprawy
twaróg 100 (półtłusty)
kasza gryczana 3 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z kaszą gryczaną i twarogiem

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka dzielimy wzdłuż na pół na 4 filety, które dość cienko rozbijamy, a następnie nacieramy solą czosnkową i pieprzem ziołowym. Do miseczki przekładamy twaróg - rozcieramy go widelcem oraz dodajemy ugotowana do miękkości kaszę gryczaną jak również cebulkę, którą wcześniej kroimy w kostkę i smażymy na maśle z dodatkiem soli i pieprz - całość mieszamy i doprawiamy do smaku.
Krok 1 - Roladki drobiowe z kaszą gryczaną i twarogiem foto
2
Farsz twarogowo - gryczany rozkładamy równomiernie na każdym kawałku mięsa, na to dajemy pokrojoną w drobną kostkę liście kapusty oraz startą marchewkę.
Krok 2 - Roladki drobiowe z kaszą gryczaną i twarogiem foto
3
Filet zwijamy w ścisłą roladkę, zawijamy dokładnie w folię spożywczą i wiążemy boki sznurkiem. Roladki wrzucamy na wrzącą wodę i na wolnym ogniu gotujemy 25-30 minut.
Krok 3 - Roladki drobiowe z kaszą gryczaną i twarogiem foto
4
Ugotowane roladki wyjmujemy z folii i podajemy do obiadu z ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Roladki drobiowe z kaszą gryczaną i twarogiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 10.02.2014 13:34
Świetne roladki - super pomysł z tym gotowaniem w folii ;)
fotoviderek 10.02.2014 07:17
Fajne połączenie :)
Jadwiga/Jaga85 09.02.2014 22:40
koniecznie muszę wypróbować!
Piotr-21 09.02.2014 20:17
pyszny obiad
Barbara/zuza22_85 09.02.2014 20:10
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak