Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z fasolką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny
fasolka szparagowa 10-15 dag
sól
pieprz
olej do smażenia

Porada

Fasolka może być mrożona.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z fasolką

Mięso oczyszczamy kroimy na kotlety, rozbijamy przez folię. Przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem, odstawiamy.
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy w osolonej wodzie.
Na każdy kawałek mięsa nakładamy kilka strączków fasoli i zawijamy roladki. Związujemy nitką lub spinamy wykałaczkami.
Mięso obsmażamy z każdej strony na oleju, a następnie wkładamy na ok 10-15 min do piekarnika nagrzanego do 190 st.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 23.05.2014 16:09
z fasolą też dobre
Kuchenka 27.04.2014 20:46
bardzo fajne
Aannkaa82 27.04.2014 19:30
Fajne miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak