roladki drobiowe z farszem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    2 szt
  • sól, pieprz

  • olej

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • Farsz:

  • jajko

    5
  • pieczarki

    20 dag
  • cebula

    1
  • jogurt

  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Piersi podzielić na dwie części (lub więcej zależy od wielkości), wyklepać jak schabowe.

2. Farsz: pieczarki umyć, zetrzeć na tarce, smażyć z cebulą ok. 10 min. Wystudzić. Jajko ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki farszu wymieszać z jogurtem, przyprawić.

3. Piesi przyprawić nałożyć farsz zwinąć w rulon spiąć wykałaczkami. Obtoczyć w jajku i bułce, smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 29.08.2011 20:31
pycha
Ewa104 10.08.2011 12:23
smaczniutkie-z bogatym wnętrzem
Dorota76 09.11.2010 18:56
pyszne te roladki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat