Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Roladki

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
bryndza 100 g
ser wędzony 100 g
Natka pietruszki suszona Prymat
sól i pieprz

Warzywa

kalafior 1/2 sztuki
brokuł 1/2 sztuki
ziemniaki 8 sztuk
marchewki 2 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku

Porada

Gotowana na parze pierś z kurczaka z mocno serowym nadzieniem oraz aromatyczną natką pietruszki.Jako dodatki warzywa także przygotowane na parze , zdrowe pełne witamin.Tak przygotowane danie potwierdza fakt że zdrowe jedzenie nie musi być nudne.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami

Kroki postępowania

1
Roladki:Mięso oczyszczamy z błonek i kostek , myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym.
Przekrawamy na pojedyncze piersi a następnie na 4 płaty wzdłuż.
Każdy płat mięsa rozbijamy cienko tłuczkiem używając foli spożywczej by nie podziurawić mięsa.
Krok 1 - Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami foto
2
Mięso oprószamy z jednej strony solą i pieprzem oraz posypujemy oficie suszoną natką pietruszki.
Krok 2 - Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami foto
3
Bryndzę i wędzony ser kroimy w cztery paski.
Na każdy plaster mięsa kładziemy po pasku każdego sera.
Krok 3 - Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami foto
4
Zwijamy ciasno mięso tworząc roladkę.
Krok 4 - Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami foto
5
Układamy w naczyniu do gotowania na parze.
Krok 5 - Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami foto
6
Warzywa:Ziemniaki obieramy , myjemy , kroimy w ćwiartki.
Marchew obieramy , myjemy kroimy w kawałki
Układamy w naczyniu do gotowania na parze , oprószamy świeżo mieloną solą i pieprzem.
Krok 6 - Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami foto
7

Brokuła oraz kalafiora dzielimy na różyczki , myjemy , osuszamy.
Także przekładamy do naczynia.
Danie gotujemy 30-35 min.
Krok 7 - Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 04.11.2015 15:55
smaczne lekkie danie
foczka-ks 04.11.2015 12:09
pietruszki nie żałowałaś, super
Futka 04.11.2015 10:44
Cudne i bardzo apetyczne roladki :)
Mniam 04.11.2015 10:08
Jakie wspaniałe smaki - pycha!
luna76 04.11.2015 10:05
genialny pomysł ! :)
Ifa 04.11.2015 09:36
Jak dietetyczne to idealne dla mnie, po za tym roladki to moje ulubione danie mięsne :-))
sylwia_sl 04.11.2015 09:29
połączenie tych dwóch serów w roladce musi dać bardzo ciekawy smak
bertpvd 04.11.2015 09:19
pyszne roladki !
ilka01 04.11.2015 09:07
Pyszosci :-)
SzczyptaChili 04.11.2015 08:13
Dokładnie zdrowe i bardzo smaczne :) Dziękuję bardzo :)
SzczyptaChili 04.11.2015 08:11
Dziękuję bardzo :)
Stenka 04.11.2015 08:08
zdrowe, smaczne i ładne
Poison1988 04.11.2015 08:00
wyglądają wybornie :) fajny przepis i świetne zdjęcia! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak