Roladki drobiowe nadziewane serem i papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podwójna pierś z kurczaka

  • żóły ser

  • sól

  • pieprz

  • mąka

  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Wykroić z nich 4 kotlety, po czym delikatnie rozbić je tłuczkiem - ja to robię przez śniadaniowy woreczek foliowy, bo wówczas mięso się nie szarpie. Wszystkie rozbite kotlety oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w paski, ser również pokroić w dość grube paski. Na jednym z końców każdego kotleta ułożyć pasek papryki i sera, po czym ściśle zawinąć w roladkę i dokładnie spiąć wykałaczką lub szpikulcem, aby podczas smażenia nie wypłynął ze środka ser. Każdą roladkę opanierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej, po czym włożyć na rozgrzany olej i usmażyć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 20.09.2011 19:00
fajny obiad
romanrafal 08.12.2010 17:08
musi być dobre
mirosława4 03.12.2010 20:47
dobre i pożywne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat