Roladki drobiowe light

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierśz kurczaka

  • czosnek

  • sól, pieprz, zioła

  • jogurt naturalny

    1 duże opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

* Pierś kurczaka dzielimy na 10 płatów- należy je delikatnie rozbić na małe kotleciki
· mięso doprawić solą, pieprzem
· przygotowujemy sos czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego- można dodać swoje ulubione zioła
· każdy kawałek mięsa kładziemy na przezroczystą folię spożywczą, smarujemy sosem czosnkowym, kładziemy mały ogórek korniszon i przy pomocy folii zawijamy mięso w roladki. Mięso należy zwinąć dość ciasno, a końce folii zwinąć szczelnie.

Tak uformowane roladki ułożyć w garnku do gotowania na parze. Gotować na parze pod przykryciem przez ok. 30 minut.
Podawać pokrojone w plastry, skropione sokiem z cytryny i posypane ziołami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 19.11.2011 15:10
mniam
ronald88 18.11.2011 16:43
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat