Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 porcje kotletowe
wędlina 4 plasterki
ser żółty 5 dag.
SZCYPIOREK do smaku
oliwa 1 łyżka
kostka rosołowa 1 szt.
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
tłuszcz do smażenia
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki

Kroki postępowania

1
Mięso rozbiłem.Kostkę rosołową pokruszyłem.Wymieszałem z oliwą.Posmarowałem mięso.
Krok 1 - Roladki foto
2
Na posmarowane mięso położyłem plasterek wedliny,ser pokrojony w słópki oraz szczypiorek.
Krok 2 - Roladki foto
3
Zwinąłem w roladkę.Spiołem wykałaczkami.Opanierowałem w jajku rozkłóconym z dodatkiem soli i pieprzu a następnie w bułce tartej.Roladki smażyłem na rozgrzanym oleju.Można podawać z frytkami i dowolną surówką.
Krok 3 - Roladki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 11.05.2013 21:55
pomysłowo dla mnie
Zdzisław 09.03.2013 11:20
ale dobry obiad
Rafał10 09.03.2013 09:21
pyszne roladki :)
Konczi 09.03.2013 08:26
prezentują sie pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak