Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 70 dag
rzodkiewka 2 sztuki
papryka 1/2 słoiczka małego
ser żółty 15 dag
zioła prowanslalskie do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
czosnek 1 ząbek
jajko 1-2 jajka
bułka tarta pikantna 4 łyżki
ogórek kiszony 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki

Do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy bułkę, wyciskamy czosnek, doprawiamy do smaku przyprawami. Wszystko mieszamy. Oddzielamy kolejno od miesa porcję na roladkę, któą na początku trochę spłaszczamy. Na środku wykładamy oplukaną , pokrojoną w kawałki rzodkiewkę, paprykę, trochę startego na tarce jarzynowej sera żółego i Ogórka. Łączmy ze sobą brzegi. Obtaczamy w bułće tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiany kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 20.05.2013 21:32
takie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak