Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka z rękawa

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Karkówka

karkówka wieprzowa 1 kg
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyzeczka

farsz

mięso mielone 300 g
czosnek ząbki 3-4 szt
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka z rękawa

Kroki postępowania

1
Karkówkę umyć, osuszyć i rozkroić na cienki płat. Rozbić tłuczkiem.
Krok 1 - Roladka z rękawa foto
2
Mięso mielone doprawić solą i pieprzem, dodac przeciśnięty przez praskę czosnek i wyrobić.
Krok 2 - Roladka z rękawa foto
3
Karkówkę oprószyć przyprawami (sól, pieprz, czosnek granulowany i papryka). Następnie rozsmarować na niej mieso mielone.
Krok 3 - Roladka z rękawa foto
4
Całosć zwinąć w roladkę, obwiązać sznurkiem i oprószyć przyprawami (sól, pieprz, czosnek i papryka)
Krok 4 - Roladka z rękawa foto
5
Mięso włożyć do rekawa i piec w temperaturze 200 stopni około 1,5 godziny. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Krok 5 - Roladka z rękawa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 20.07.2015 11:12
apetyczna roladka
Łukasz15 23.05.2015 19:28
Uwielbiam takie roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak