Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladka z piersi kurczaka nadziewana szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 pojedyńczy
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-4 łyżki
szpinak
czosnek
masło
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: roladka z piersi kurczaka nadziewana szpinakiem

Filety z kurczaka zmielić, dodać jajko, bułkę tartą i doprawić solą i pieprzem, wyrobić na jednolitą masę. Szpinak przesmażyć na maśle z dodatkiem rozgniecionego czosnku, doprawić do smaku. Na folię spożywczą wyłożyć mięso i rozpłaszczyć, na to wyłożyć szpinak i zwinąć jak roladę, brzegi folii związać. Włożyć na osolony wrzątek i gotować 15-20 minut na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 06.12.2012 20:15
jak to ładnie wygląda! ;)
teresa18 25.08.2012 19:35
wyborne
kuklik 19.08.2012 07:18
rewelacja
traktorek 16.08.2012 18:04
mniamniysie
Iwusia 06.08.2012 21:22
bardzo fajne
Zdzisław 06.08.2012 16:42
pieknie podano na talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak