Roladka z marchewką i porem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    2 szt
  • por

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • mięso mielone wołowe wieprz

    600 g
  • jajka

    2 szt
  • tłuszcz do smażenia

  • sól

  • pieprz

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    40 g
  • bułka czerstwa

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Por i obrane marchewki gotujemy z dodatkiem kucharka.
Cebule obieramy i drobno kroimy .Rumienimy na tłuszczu na złoty kolor.Mięso łączymy z namoczoną wcześniej bułka i jajkami ,cebula .
Doprawiamy do smaku i dokładnie wyrabiamy .
Na desce posypanej bułką tartą formujemy z mięsa prostokąt.
Wzdłuż dłuższego boku układamy marchew i por .Rolujemy .Tłuszcz rozgrzewamy w brytfannie ,układamy uformowane mięso i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 1 godzinę .
Od czasu do czasu polewamy sosem powstającym wokół rolady .Wyparowany sos uzupełniamy wodą .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 14.11.2013 11:01
Podoba mi się :)
kate.500 21.10.2013 19:35
pyszny pomysl
misia53 27.10.2012 00:53
obiadek niedzielny
Anio?eczek 23.05.2012 19:14
super
caroline1983 22.04.2012 21:16
ciekawe danie
IlonaAlbertos 31.12.2011 00:42
Bardzo apetycznie się zapowiada.
barbara11561 16.08.2011 08:29
super
ben-ka 08.07.2011 23:07
świetne!:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat