Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
marchewki
2 szt -
por
1 szt -
cebula
1 szt -
mięso mielone wołowe wieprz
600 g -
jajko
2 szt -
tłuszcz do smażenia
-
sól
-
pieprz
-
Kucharek przyprawa uniwersalna
-
Bułka tarta klasyczna Prymat
40 g -
bułka czerstwa
50 g
Przepis i sposób przygotowania Roladka z marchewką i porem
Cebule obieramy i drobno kroimy .Rumienimy na tłuszczu na złoty kolor.Mięso łączymy z namoczoną wcześniej bułka i jajkami ,cebula .
Doprawiamy do smaku i dokładnie wyrabiamy .
Na desce posypanej bułką tartą formujemy z mięsa prostokąt.
Wzdłuż dłuższego boku układamy marchew i por .Rolujemy .Tłuszcz rozgrzewamy w brytfannie ,układamy uformowane mięso i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 1 godzinę .
Od czasu do czasu polewamy sosem powstającym wokół rolady .Wyparowany sos uzupełniamy wodą .
Komentarze (8)