roladka z fasolką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 szt
  • tymianek

  • cytryna

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • fasolka szaragowa

  • chili

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta przekrawamy wzdłuż, ale nie do końca, tak aby po przekrojeniu powstało serduszko. Rozbijamy mięsko przyprawiamy sola pieprzem, papryką sokiem z cytryny.
Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, wyjmujemy i studzimy.
Po przestudzeniu fasolkę układamy na filecie i zawijamy w roladkę. Roladkę owijamy ciasno folią aluminiową i wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni na 30 minut. Po wyjęciu przestudzić i podawać na sałacie, bądź jako ciepłe do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta1986 31.05.2012 14:55
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat