Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka z ciasta francuskiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
szynka parmeńska 5 plastry
ser żółty 5 plastry
papryka czerwona 1 sztuka
jaja 1 sztuka
koncentrat pomidorowy do smaku
papryka mielona do smaku
oregano do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka z ciasta francuskiego

Kroki postępowania

1
Gotowe ciasto francuskie rozwijamy na specjalnym papierze, smarujemy koncentratem, nastepnie wykładamy ciasto serem żółtym, na to kładziemy szynkę.
Krok 1 - Roladka z ciasta francuskiego foto
2
Następnie kładziemy pokrojoną w plastry czerwoną paprykę i posypujemy papryką mieloną.
Krok 2 - Roladka z ciasta francuskiego foto
3
Tak przygotowane ciasto z "wkładką" zawijamy w roladkę.Nacinamy w kilku miejscach
Krok 3 - Roladka z ciasta francuskiego foto
4
Ciasto "lakierujemy" roztrezpanym jajkiem.Posypujemy oregano iw kladamy do piekarnika na ok.25 min. w temp.180st.
Krok 4 - Roladka z ciasta francuskiego foto
5
Upieczona roladka jest gotowa!smacznego:)
Krok 5 - Roladka z ciasta francuskiego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 30.07.2015 14:32
ALE FAJNE DANIE, PYCHA!
RenataZ-et 07.02.2014 21:36
pyszna przekąska
ilka_86 13.10.2012 16:16
bardzo ciekawy przepis:)
Joannasz3190 13.10.2012 13:55
Uwielbiam ciasto francuskie, więc ten przepis to coś dla mnie :)
Brenia 13.10.2012 13:19
ciekawy przepis :)
natii3624 13.10.2012 13:18
Bardzo fajny pomysł. Na prawdę muszę go koniecznie wypróbować! :)
daria2911 13.10.2012 13:13
bardzo fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak