Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Sól czosnkowa jodowana Prymat
-
jajko
2 -
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
cukini
1/2 małej -
papryki czerwonej
kilka plasterków -
marchewki
1/2 małej -
masła
2 łyżki -
olej do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Roladka schabowa po mojemu
Marchewkę obieram, cukinię łupię ze skórki i oczyszczam z nasion. Wszystkie warzywa kroję w słupki a następnie podsmażam na maśle z dodatkiem tymianku.
Na każdego kotleta nakładam po kilka słupków papryki, marchewki i cukini. Zawijam roladki, obtaczam w jajku i bułce tartej. Smażę na wolnym ogniu.
Komentarze (4)