Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka schabowa po mojemu

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sól czosnkowa jodowana Prymat
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
cukini 1/2 małej
papryki czerwonej kilka plasterków
marchewki 1/2 małej
masła 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka schabowa po mojemu

Kotlety schabowe rozbijam tłuczkiem, oprószam wszystkimi przyprawami i odstawiam do lodówki na 30 minut.

Marchewkę obieram, cukinię łupię ze skórki i oczyszczam z nasion. Wszystkie warzywa kroję w słupki a następnie podsmażam na maśle z dodatkiem tymianku.

Na każdego kotleta nakładam po kilka słupków papryki, marchewki i cukini. Zawijam roladki, obtaczam w jajku i bułce tartej. Smażę na wolnym ogniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 05.10.2013 15:28
smacznie się zapowiada
Agata
Agata 02.10.2013 15:41
wygląda super:)
halina17 02.10.2013 14:12
Dobre roladki.
pati100015 02.10.2013 13:42
fajny pomysł, musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak