Roladka schabowa po mojemu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • jajka

    2
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • cukini

    1/2 małej
  • papryki czerwonej

    kilka plasterków
  • marchewki

    1/2 małej
  • masła

    2 łyżki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety schabowe rozbijam tłuczkiem, oprószam wszystkimi przyprawami i odstawiam do lodówki na 30 minut.

Marchewkę obieram, cukinię łupię ze skórki i oczyszczam z nasion. Wszystkie warzywa kroję w słupki a następnie podsmażam na maśle z dodatkiem tymianku.

Na każdego kotleta nakładam po kilka słupków papryki, marchewki i cukini. Zawijam roladki, obtaczam w jajku i bułce tartej. Smażę na wolnym ogniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 05.10.2013 15:28
smacznie się zapowiada
Agata 02.10.2013 15:41
wygląda super:)
halina17 02.10.2013 14:12
Dobre roladki.
pati100015 02.10.2013 13:42
fajny pomysł, musi być smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat