Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka biszkoptowa z nadzieniem kakaowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
woda 3 łyżki
mąka 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 1/4 szklanki
cukier 1/2 szklanki
śmietana 30% 1 szt
kakao 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka biszkoptowa z nadzieniem kakaowym

Jajka rozbijamy. Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru. Żółtka mieszamy z wodą . Mąki przesiewamy dodajemy łyżeczkę proszku do pieczenia i dodajemy pomału do białek wraz z pomieszanymi żółtkami. Lekko mieszamy i wylewamy ciasto na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 25 min. Ciepłą zwijamy w mokrą ściereczkę tworząc roladę . Odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę ubijamy na sztywno z kakao i cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach gorącej wody- mieszamy studzimy i dodajemy do masy. Miksujemy. Zimny biszkopt rozwijamy smarujemy kremem i zwijamy. Owijamy streczem i wstawiamy do lodówki na parę godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna30 12.09.2013 08:44
Chętnie zjadłabym kawałeczek :)
dziewczyna_z_kodeksem 11.09.2013 23:26
fajna rolada
AnielskaSlodycz 11.09.2013 20:22
fajny przepis
Aleksandra/Olcia 11.09.2013 19:53
ale bym zjadła
Jusiaa 11.09.2013 18:24
mniam, pycha
babeczka007 11.09.2013 18:07
wspaniały deser :)
Marta11 11.09.2013 17:58
bardzi apetyczna rolada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak