Rolada ze swojskiej kury.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kura lub kurczak

    1 szt
  • majeranek

    1 łyzka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z oczyszczonej kury zdjąć skórę,mięso oddzielić od kości i zemleć przez maszynkę zostawiając 1 pierś.Pierś pokroić w dość dużą kostkę.Mięso zmielone,pierś, majeranek oraz sól i pieprz wyrabiać tak długo aż masa nabierze lepkości.Skórę natrzeć przyprawą do kurczaka i rozłożyć na folii żywnościowej.Masę ułożyć w kształcie wałka- zwinąć rulon zwracając uwagę by nadzienie nie wystawało poza folię.Związać oba końce grubą nitką i obwiązać na całej długości.W garnku zagotować wodę,osolić i gotować roladę na małym ogniu przez 1 godzinę.Po ugotowaniu i ostygnięciu roladę kroić w plastry.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 16.03.2013 09:13
smaczne i zdrowe
Grażyna13 06.01.2013 18:23
Super przepis :)
barbara11561 13.07.2012 10:11
świetna:)
anemon 07.03.2012 15:03
Ależ smakowitości u Ciebie.
Ewa111 04.03.2012 17:36
tylko gdzie tu upolować swojską kurę
ankaryba 07.10.2011 00:04
smaczna
IZABELA29 13.07.2011 08:48
a ta roladka, ostatnio słyszałam,że robią taką ale ze szyi kaczki i wychodzi właśnie taki rulonik smakowitości.
IZABELA29 13.07.2011 08:46
ale jaki smak ze swojskiego drobiu....
misia53 12.07.2011 17:48
o jejku pewnie to smaczne..
pacpaw 07.07.2011 20:46
biedna kurka, biedny kogut :o)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat