Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada ze schabu z dzika

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20-30 dag
por (biała część) 1 szt
boczek wędzony 20 dag
sól
Czosnek suszony Prymat
majeranek
schab 1 (z dzika)
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada ze schabu z dzika

Schab naciąć wzdłuż,aby po rozłożeniu powstał prostokąt,lekko go rozbić i natrzeć z obu stron pieprzami ,solą majerankiem ii czosnkiem .Odstawić do lodówki na ok. 2 godz.Pieczarki pokroić w plasterki lekko osolić i podsmażyć na oliwie ,pora pokroić w pół plasterki i też podsmażyć na oliwie.Boczek pokroić w cienkie plasterki.Na gotowy schab wyłożyć pieczarki na nie plastry boczku i na koniec pora,zwinąć jak roladę obwiązać ciasno sznurkiem.Włożyć do rękawa do pieczenia podlać odrobina wody i piec aż się ładnie zarumieni z wierzchu w 180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 28.01.2014 14:44
ale bym posmakowała takiej rolady, mniam
iziona 03.01.2014 21:06
Ależ luksusowe i pyszne danie
Rycerz
Rycerz 03.01.2014 17:52
Mniam dziczyzna :)
Marlenka.S 03.01.2014 17:45
mojemu mężowi pewnie by smakował
idealme 03.01.2014 17:07
pyszności! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak