Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z szynki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1-1,5 kg
serek topiony 3-4 plastry
wędlina 4 plastry
seler korzeniowy 5-6 plasterków cienkich
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z szynki

Kroki postępowania

1
Szynkę rozcinamy tak by powstał nam duży płat mięsa .Obsypujemy przyprawami z obu stron.Przy szerszym brzegu układamy wzdłuż plastry wędliny i sera.
Krok 1 - Rolada z szynki foto
2
Na plasterkach sera układamy cienkie plasterki selera.
Krok 2 - Rolada z szynki foto
3
Ostrożnie zwinąć roladę uważając by nadzienie nie wypadło,spiąć wykałaczkami lub obwiązać sznurkiem.
Krok 3 - Rolada z szynki foto
4
Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 1- 1,5 godz.
Krok 4 - Rolada z szynki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 20.10.2014 08:32
świetny pomysł
Gabi44 19.10.2014 13:31
Smaczna rolada.
Aleksandra/Olcia 19.10.2014 13:19
mniam ale apetyczna
IwonaDD 19.10.2014 11:35
wspaniała rolada
gosia56 19.10.2014 11:23
na pewno pyszne mięsko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak