Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z piersi kurczaka z grzybami na parze

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś kurczaka 20 dag
zielona sałata 1 listek
sos sojowy 15 ml
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 0,5 łyżeczki
przyprawa do gyrosa 0,5 łyżeczki
grzyby 1 przesmażone

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z piersi kurczaka z grzybami na parze

Wszystkie składniki marynaty wymieszać. Pierś delikatnie rozbić, posolić, położyć listek sałaty i nałożyć grzyby. Całość zwinąć w roladkę, można spiąć wykałaczką. Tak zwinięte mięso posmarować marynatą, odstawić na pół godziny. Po tym czasie gotować na parze, od momentu zagotowania wody przez ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 15.10.2012 11:47
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak