Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z piersi kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 średnia
cebula 1 średnia
olej 7 łyżek
pomidory suszone w zalewie 4 sztuki
przecier pomidorowy 2 łyżki
bazylia świeża 1 szklanka
ser feta 80 g
orzechy włoskie 30 g
ser żółty 100 g
filet z kurczaka 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
sól
pieprz
rozmaryn szczypta
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z piersi kurczaka

Kroki postępowania

1
Cebulę drobno pokroić i przesmażyć na 2 łyżkach oleju.
Paprykę podpiec w piekarniku i obrać ze skórki. Pokroić i zmiksować z 80 gram rozdrobnionego sera żółtego,połową przesmażonej cebuli, suszonymi pomidorami,przecierem pomidorowym oraz masłem.Doprawić do smaku solą i ostrą papryką.
Krok 1 - Rolada z piersi kurczaka foto
2
Zmiksować listki bazylii,orzechy,ser feta,pozostałą przesmażoną cebulę i 20 gram sera żółtego,doprawić do smaku.
Krok 2 - Rolada z piersi kurczaka foto
3
Czosnek zetrzeć na tarce,połączyć z olejem,łyżeczką soli,odrobiną pieprzu i szczyptą rozmarynu.Natrzeć tą marynatą filety i schować do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Po tym czasie filety rozbić wkładając je pomiędzy folię do pieczenia.
Nałożyć paski nadzienia paprykowego i bazyliowego.Zwinąć w roladę,wierzch również posmarować nadzieniem paprykowym.Zawinąć w folię do pieczenia i wstawić do piekarnika.
Krok 3 - Rolada z piersi kurczaka foto
4
Piec około 40 minut w temperaturze 200 stopni.Podawać na ciepło do obiadu,ale smaczne jest również na zimno.
Krok 4 - Rolada z piersi kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 11.12.2013 11:08
niebo dla podniebienia
MAR3STA 14.12.2012 19:09
pychota
tessinka 17.11.2012 16:59
Apetyczne
RenataZ-et 17.11.2012 11:02
pycha
kasiaw 16.11.2012 23:39
super jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak