Rolada z piersi indyka na kanapki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    2 szt
  • marchewka ugotowana

    5 gram
  • jajko

    1 szt
  • koperek

    5 gram
  • pieprz cytrynowy

    do smaku
  • majeranek Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z indyka mielimy wraz z odrobina marchewki. Następnie dodajemy do niego jajko, bułkę tartą i zagniatamy na jedną masę. Mięso doprawiamy posikaną pietruszką, solą, pieprzem, majerankiem.
Mięso obtaczamy skórą z indyka, tak aby ta przylegała do niego starannie i posypujemy wierz ulubionymi przyprawami. Całość pieczemy ok 40 minut w rozgrzanym piekarniku. Czasami skóra odpada przy krajaniu plasterków.Choć sama rolada bez skóry jest również smaczna.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sunnymood 07.12.2012 21:20
też uwielbiam;)
Norgiusz 20.04.2012 06:42
swietna
halina17 02.01.2012 17:50
dobry przepis
Elżbieta17 07.11.2011 12:03
Pyszne takie jedzonko:)
dianix 26.10.2011 12:36
sama zrobilas? ja bym chyba nie potrafila
dianix 26.10.2011 12:36
sama zrobilas? ja bym chyba nie potrafila
piotereq 06.09.2011 09:39
pycha
joanna77 22.07.2011 22:00
pyszne
ronald88 02.07.2011 14:21
super
Robert10 03.06.2011 13:15
smakowicie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat