Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z niespodzianką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
jajka ugotowane na twardo 4
ząbki czosnku 3
jajko 1
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z niespodzianką

Kroki postępowania

1
Mięso włożyć do miski i wymieszać z jajkiem, czosnek przepuścić przez praskę i wymieszać z mięsem . Doprawić solą i pieprzem.
Krok 1 - Rolada z niespodzianką foto
2
Do foremki aluminiowej włożyć połowę mięsa na masie ułożyć ugotowane jajka oskubane ze skórki . Wcześniej foremkę aluminiową smarujemy olejem.
Krok 2 - Rolada z niespodzianką foto
3
Następnie bierzemy resztę mięsa i przykrywamy całość. Na wierzch posypujemy papryką .
Krok 3 - Rolada z niespodzianką foto
4
Następnie do nagrzanego piekarnika pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180-200 stopni.
Krok 4 - Rolada z niespodzianką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malami199216 05.03.2015 15:32
jadłam kiedyś taką roladę, nie sądziłam ze moze to być takie DOBRE :) i pomysł z aluminową tacką dobry, bez kłopotu z przewracaniem mięsa smażonego na patelni chociażby :)
gosiag 04.03.2015 20:32
bardzo lubie takie rolady

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak