Rolada z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak o wadze 2 kg

  • 15 dag szynki w plastrach ok 10 plasrerków

  • Farsz:

  • garśc bułki tartej

  • 2 łyżki oliwy

  • 1 łyżeczka bazyli, sól i pieprz

  • rękaw do pieczenia

  • filet z kurczaka podwójny

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka przecinamy i odfiletowujemy od kości. Płat mięsa solimy, pieprzymy i odkładamy.
Robimy farsz: Pokrojoną cebulę smażymy na maśle. Filety z kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Mieszamy z cebulą. Dodajemy pozostałe składnikifarszu i dokładnie wyrabiamy.
Na płacie mięsa kurczaka układamy plastry szynki. Wykładamy farsz, zwijamy roladę. Roladę wkładamy do rękawa. Pieczemy w piekarniku ok. 1,5 godz. w temp. 180 C. 10 minut przed końcem pieczenia robimy otwór w folii by mięso się zrumieniło. Mięso podajemy na zimno lub na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna141 31.05.2011 07:39
pyszne
Klaudia007 31.07.2010 09:18
smacznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat