Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z jabłkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 sztuk
mąka pszenna 1,5 szklanki
cukier 1 szklanka
olej 5 łyżek
jabłka 7 sztuk
cukier wanilinowy
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z jabłkami

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i cukier waniliowy. Następnie po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wsypywać na przemian z olejem ( po jednej łyżce oleju i porcja mąki). Delikatnie wymieszać. Na wkładkę do piekarnika ( ta bez dziurek :)) wyłożyć papier do pieczenia. Jabłka obrać i pokroić w kostkę i wyłożyć na papier. Następnie posypać cynamonem. Na to wszystko wylewamy ciasto i staramy się go równomiernie rozprowadzić po jabłkach. Pieczemy w 180 stopniach około 40 minut. Gorące ciasto przewracamy tak, aby biszkopt był pod spodem i gorące zwijamy w roladę. Pozostawić do ostudzenia i posypać cukrem pudrem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 03.01.2013 11:47
Fajny, prosty przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak