Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Rolada z indyka z wędzonym boczkiem

5.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka
1 szt
boczek wędzony
20 dag
marchewka
1 szt
czosnek
2 ząbki
koncentrat pomidorowy
2 łyżki
cebula
1 szt
oliwa
3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 łyżka
musztarda
2 łyżki
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
bulion
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka z wędzonym boczkiem

Filet z indyka umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, przeciąć w taki sposób aby powstał płat mięsa. Następnie oprószyć solą i pieprzem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posypać ziołami i posmarować musztardą. Boczek pokroić w plasterki, ułożyć na mięsie, z jednej strony ułożyć pokrojoną w słupki marchewkę. Mięso zwinąć w roladę i obwiązać bawełnianą nitką. Obsmażyć na rozgrzanej oliwie, dodać posiekaną cebulę, koncentrat pomidorowy i smażyć jeszcze przez chwilę. Przełożyć do rondla, wlać 1 szklankę wody, dodać bulionetkę i dusić pod przykryciem około 1 godziny. (Sos można zagęścić dodając 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej, wymieszanej z 2 łyżkami zimnej wody.)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 31.07.2013 14:49
Genialny pomysł.
mirosława4 01.02.2012 15:55
smaczna
Iwona51
Iwona51 26.11.2011 10:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak