Rolada z indyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    40 dag
  • cebula

    1 szt
  • jajka

    2-3 szt
  • sodka śmietana

    1/2 szkl
  • mąka pszenna

    1-2 łyżki
  • indyk

    1,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z indyka doprawić i rozbić tak, aby można było zwinąć w rulon. Pieczarki pokroić i udusić z cebulką. Gdy będą miękkie, odlać powstały sos z częścią pieczarek. Resztę doprawić, dodać surowe jajka i lekko podsmażyć. Farsz rozłożyć na mięsie, zwinąć w rulon, związać. Tak powstałą roladę zawinąć w folię aluminiową położyć na blaszkę, podlać olejem i upiec w piekarniku. Przestudzone mięso pokroić. Z pozostałego sosu, części pieczarek, śmietany i maki zrobić sos. Roladę podawać podgrzaną i polaną sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izka192 20.09.2011 20:35
apetycznie wygląda
agata1722 15.08.2011 18:01
pycha
agata1722 15.08.2011 18:01
pycha
agata1722 15.08.2011 18:01
pycha
agata1722 15.08.2011 18:01
pycha
agata1722 15.08.2011 18:01
pycha
agata1722 15.08.2011 18:01
pycha
iwona332 29.05.2011 10:15
super
Marcin Vw1 10.01.2011 19:26
dobre
berys18 30.11.2010 09:23
fajne i ładne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat