Rolada z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Chude mięso wieprzowe w jednym kawałku

    1 kg
  • majonez

  • sól, pieprz

  • olej

  • grzyby

    30-40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso rozciąć w tzw. księgę. Rozbić lekko tłuczkiem, natrzec sola, pieprzem i ziołami, posmarowac z jednej strony majonezem. Na to wyłożyć w miarę równą warstwę grzybów, zwinac w rolade, dobrze obwiazac biała nicia. Do naczynia żaroodpornego lub brytwanki wlać nieco oleju, włożyć mieso. Piec w temp 160-170 stopni do momentu aż mięso bedzie miękkie (ok. 1,5h). W miedzyczasie co jakiś czas polewać rolade sosem który wytworzył sie podczas pieczenia. Przed podaniem usunać nitkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 01.08.2011 00:16
bardzo lubię takie rolady
anemon 30.04.2011 06:48
Bardzo smaczne połączenie i ładny sposób podania mięsa.
Ania67 29.03.2011 18:19
aż ślinka cieknie
eli_555 05.11.2010 21:19
pyszne mięsko
Kate131 24.07.2010 07:50
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat