Rolada z dżemem

Rolada z dżemem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 sztuk
  • mąka

    6 łyżek
  • cukier

    6 łyżek
  • dżem

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy na zmianę po żółtku, cukru i łyżce mąki. Masę rozsmarowujemy na blaszce. Ciasto pieczemy 20-25 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, po wystudzeniu smarujemy dżemem i zwijamy w roladę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 15.03.2012 07:27
ciekawy pomysł
berys18 15.03.2012 07:27
ciekawy pomysł
Wafelek2601 11.03.2012 12:55
fajna roladka
Mariusz18 20.01.2012 10:29
wygląda na ok
junox 14.01.2012 20:26
super prosta
Krzysztof42 01.01.2012 15:55
mniam
Margo1 08.12.2011 08:10
super roladka
rosik93 28.10.2011 00:35
fajne
Justyna70 02.10.2011 22:04
fajne
Monika193 31.08.2011 23:28
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat