rolada z dodatkiem dziczyzny

rolada z dodatkiem dziczyzny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    2 kg
  • dziczyzna

    1 kg
  • Majeranek suszony Prymat

    1 opakowanie
  • Czosnek suszony Prymat

    1 opakowanie
  • pieprz

    5 łyżek
  • sól

    4 łyżki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 opakowanie
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1-3 łyżki
  • cebula biała

    3-4 szt
  • jaja

    5 szt
  • boczek

    0,5 surowy bez kości
  • bułka

    2-3 namoczona w wodzie
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania rolada z dodatkiem dziczyzny

wszystkie mięsa mielimy, boczek również, bułkę namaczamy, odsączamy dodajemy do mięsa, cebulkę kroimy drobno, wszystkie przyprawy wrzucamy do mięsa i mieszamy na jednolita masę , upewniamy się że jest przyprawiona, w formie układamy folię aluminiową, rozkładamy mięso i zawijamy, polewamy trochę wodą, i wstawiamy do piekarnika na ok 2 godz, na 160-170st

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

ewelinapac 15.02.2011 13:40
pewnie smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat