Rolada z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 sztuki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier puder

    2 łyzki
  • brzoskwinie w puszce

    1/2 puszki
  • czekolada

    do posypania
  • serek mascarpone

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rolada z brzoskwiniami foto
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka, cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Całość dokładnie miksujemy.
Krok 2 - Rolada z brzoskwiniami foto
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto i pieczemy w temp 180 stopni C około 15 minut. Na ciepłe ciasto układamy papier do pieczenia i rolujemy. Odstawiamy aby wystygło.
Krok 3 - Rolada z brzoskwiniami foto
Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Ser mascarpone mieszamy z cukrem pudrem. Dodajemy owoce i delikatnie mieszamy.
Krok 4 - Rolada z brzoskwiniami foto
Roladę rozwijamy, usuwamy papier, smarujemy grubo masą i ponownie zwijamy. Posypujemy cukrem pudrem i czekoladą. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 25.10.2013 07:53
wygląda tak lekko i puszyście, mniam
babajaga1969 03.10.2013 18:06
wspaniała rolada
monisia1977 30.09.2013 07:18
super ciacho
Kuchenka 29.09.2013 22:09
wydaje się fajna, dawno nie jadłam rolady więc może niedługo zrobię :P
stokrotka 29.09.2013 21:50
ale super ciacho!
Małgorzata9 29.09.2013 21:24
moja ulubiona
lara 29.09.2013 20:22
wspaniale wygląda
wyattearp 29.09.2013 20:17
pyszna roladka
Mira85 29.09.2013 19:59
pysznie wygląda
babeczka007 29.09.2013 19:50
piękna rolada :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat