Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z borówkami i syropem buraczanym
Kroki postępowania
Błaską blaszkę 40/26 cm., smarujemy margaryną , wykładamy papierem do pieczenia.
Posługując się woreczkiem rysujemy dowolny wzór bezpośrednio na papierze do pieczenia .
Ciasto pieczemy w 180-190 C przez ok. 10-15 minut.. Biszkopt powiniem być jasny.
Upieczony biszkopt wykładamy na ściereczkę posypaną cukrem pudrem , zdejmujemy papier i zwijamy ciasto w rulon.
Chłodną śmietanę lekko ubijamy , dodajemy cukier zmieszany z fixem, dokładnie ubijamy .
Na koniec dolewamy sok z cytryny , syrop buraczany , ew. dosładzamy i wkładamy borówki.
Ciasto znowu zwijamy w ściereczkę i odkładamy do lodówki na ok. 2 godziny.
Najlepiej roladę zrobić dzień wcześniej.
Szczerze polecam.