Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z bitą śmietaną i galaretką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
mąka 6 łyżek
cukier 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
galaretka truskawkowa
galaretka cytrynowa
smietana kremowa 60 ml
cukier 4
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z bitą śmietaną i galaretką

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno razem z cukrem. Następnie dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z cukrem. Wylewamy na blaszkę i pieczemy aż się zarumieni. Wyciągamy z pieca i wilgotną ściereczką zwijamy w rulonik. NADZIENIE; Schłodzoną śmietanę ubijamy razem z cukrem na sztywno. Na koniec dodajemy rozpuszczoną żelatynę w małej ilości ciepłej wody. Galaretki rozpuszczamy w 1 szkl wody. (każdą z osobna). Każdą zsiadłą galaretkę kroimy w kostkę. Przygotowane ciasto na roladę rozwijamy smarujemy bitą śmietaną i dajemy kostki galaretki. Zwijamy w rulonik i dajemy do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 25.05.2013 17:24
pyszne i apetyczne ciasto
caralajna 17.02.2013 08:03
świetnie wygląda
RenataZ-et 25.12.2012 18:21
pychotka
misia53 07.12.2012 15:32
Pyszne ciasto , mówię wam ! oddam za nie to co mam....
mirosława4 07.11.2012 15:45
pyszna
Wafelek2601 02.10.2012 09:37
moje dzieci ją uwielbiają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak