Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z białą czekoladą i ciasteczkową brzoskwinią

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 2 sztuki
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
kakao 3 łyżeczki
cukier 1/2 szklanki

Masa

śmietana 30% 200 gram
biała czekolada 100 gram
cukier puder 1 łyżeczka
brzoskwinie 2 sztuki
nektarynka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z białą czekoladą i ciasteczkową brzoskwinią

Kroki postępowania

1
Biszkopt: Przesiać obie mąki, dodać proszek do pieczenia wszystko wymieszać i odstawić na kilka chwil na bok. Do jajek dodać cukier i zmiksować go do otrzymania puszystości.
Krok 1 - Rolada z białą czekoladą i ciasteczkową  brzoskwinią foto
2
.Partiami dodawać mąkę i delikatnie wymieszać. Piec około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. Wyjąć delikatnie biszkopt z piekarnika i przełożyć na ściereczkę i zwinąć w rulon i zostawić do ostygnięcia.
Krok 2 - Rolada z białą czekoladą i ciasteczkową  brzoskwinią foto
3
Masa: Do miski wrzucić połamaną białą czekoladę i roztopić w kąpieli wodnej. Ostudzić. Do wysokiej miski przelać kremówkę i wstępnie ubić. Dodać cukier puder i zagęstnik do śmietanki i ubić na sztywno. Dodać rozpuszczoną czekoladę i delikatnie wymieszać.
Krok 3 - Rolada z białą czekoladą i ciasteczkową  brzoskwinią foto
4
Wykonanie: Biszkopt rozwinąć i rozsmarować na nim masę ( 2 łyżki masy odłożyć do dekoracji) . Obrane brzoskwinie i nektarynkę pokroić w średniej wielkości kostkę i rozsypać na całej powierzchni masy. Ponownie zwinąć ciasno w rulon. Owinąć folią spożywczą i odłożyć na kilka godzin do lodówki. Udekorować masą i cząstkami brzoskwini. Smacznego
Krok 4 - Rolada z białą czekoladą i ciasteczkową  brzoskwinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hrabina w kuchni 06.11.2014 18:37
Smaczna rolada.
monika141 06.11.2014 13:32
pyszna rolada
monikaT83 06.11.2014 12:08
bardzo dziękuję za miłe słowa:) Izabelo na tą brzoskwinie niektórzy mówią ciasteczkowa albo ufo, generalnie to jest ta płaska brzoskwinia.
mirosława4 06.11.2014 11:10
poproszę kawałek
zabcia117 06.11.2014 10:41
Pięknie wygląda :)
Izka192 06.11.2014 09:22
bardzo apetyczna rolada, mi takie ładne nie wychodzą
Renataj 06.11.2014 08:59
Smakowicie wygląda:)
Krystyna32 06.11.2014 08:57
apetyczna rolada
IZABELA29 06.11.2014 08:17
a co oznacza "ciasteczkową brzoskwinią ?"
Pani Domu 06.11.2014 08:04
piękna rolada
VioletoweKucharzenie 06.11.2014 08:00
ale pyszności:-)
Krzysztof15 06.11.2014 06:32
palce lizac
Magda60 05.11.2014 22:50
pyznie wyglada
Gabi44 05.11.2014 22:37
Pyszna roladka.
moniczka1 05.11.2014 22:33
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak