Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z bananem i kremem ajerkoniakowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka pszenna 1 szklanka
kakao 2 łyżki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
krem ajerkoniakowy 1 op
banan 2 szt
wiśnie w syropie
czekolada starta

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z bananem i kremem ajerkoniakowym

Kroki postępowania

1
Ubić piane z białek. Dalej ubijając dodawać stopniowo cukier ,po jednym żółtku a na końcu lekko wymieszać z mąką i kakao wymieszana z proszkiem do pieczenia ,wyłożyć na blachę z piekarnika (dużą),równo rozsmarować .Piec ok.30 min. W 180C
Krok 1 - Rolada z bananem i kremem ajerkoniakowym foto
2
Jeszcze ciepłe ciasto przełożyć na czystą ściereczkę i zwinąć w roladę .
Krok 2 - Rolada z bananem i kremem ajerkoniakowym foto
3
Gotowy krem ajerkoniakowy przygotować według przepisu na opakowaniu
Krok 3 - Rolada z bananem i kremem ajerkoniakowym foto
4
Wystudzone ciasto odwinąć rozsmarować na nim większą część kremu posypać startą czekoladą a na brzegu ułożyć banany .Zwinąć w roladę .
Krok 4 - Rolada z bananem i kremem ajerkoniakowym foto
5
Wierzch posmarować resztą kremu i ozdobić wiśniami z syropu, posypać startą czekoladą.
Krok 5 - Rolada z bananem i kremem ajerkoniakowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 05.03.2015 12:06
wygląda ładnie i smacznie
gacopierz23 23.02.2015 19:10
bardzo smaczna i ładnie się prezentuje
Ela15 18.02.2015 09:45
świetna rolada
halina17 24.01.2015 14:22
Smacznie wygląda rolada.
wwwiolka 23.01.2015 22:38
Pięknie się prezentuje.
IKrakowianka 23.01.2015 21:30
super rolada!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak