Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wieprzowo - drobiowa z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
Filet z piersi kurczaka bez kości 1 mały
jajko 1
sól
pieprz
majeranek
Kucharek przyprawa uniwersalna
papryka czerwona 0,5 strąka
olej do smażenia
papryka zielona 0,5 strąka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wieprzowo - drobiowa z papryką

Bułkę namocz w zimnej wodzie. Następnie odciśnij i dodaj do mięsa mielonego. Następnie wbij jedno jajo. Dodaj sól, pieprz i majeranek.
Wyrób na jednolitą masę.
Na stolnicy wylej trochę oleju i z mięsa mielonego uformuj prostokąt.

Filet z piersi kurczaka zmiel i dodaj kucharka.
Paprykę pokrój w drobną kostkę i bardzo dokładnie wymieszaj z mięsem z kurczaka.
Z mielonego mięsa drobiowego uformuj wałek i ułóż na mięsie wieprzowym.

Całość zwiń w roladę.

Obsmaż na oleju, a następnie duś w brytfannie około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 11.03.2014 15:42
bardzo dobre
Klausia 10.01.2014 19:38
no zapowiada się pysznie :)
6zer
6zer 27.11.2013 10:27
smaczna i apetycznie wyglada
Zdzisław 26.11.2013 21:09
dla mnie smaczne jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak