Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    1 op
  • łosoś wędzony plastry

    200 g
  • czosnek

    4 ząbki
  • masło

    1 łyżeczka
  • serek almette smietankowy

    2 op
  • sól

  • pieprz

  • jajka

    4
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak rozmrażamy, dodajemy masło, sól, pieprz, czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażymy do czasu zupełnego odparowania wody. Studzimy.
W misce ubijamy pianę z białek.
DO wystudzonego szpinaku dodajemy żółtka, mąkę i mieszamy. Następnie dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy.
Ciasto szpinakowe rozkładamy na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach 15-20 minut.
Upieczone ciasto studzimy. Wykładamy na nie serek i rozsmarowujemy. Następnie plastry łososia.
Zwijamy ciasto (szerszym bokiem) ścisło, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
Po wyjęciu kroimy na plastry.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
izapozdro 03.10.2013 15:57
robię bardzo podobną :)
sylwia_mc 03.10.2013 13:37
smaczna .
Adamorek 03.10.2013 13:32
super ma przekrój
Aida 03.10.2013 12:20
dziękuję :)
halina17 03.10.2013 12:17
Ładnie wygląda rolada.
bietka 03.10.2013 12:13
pięknie się prezentuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat