Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 op
łosoś wędzony plastry 200 g
czosnek 4 ząbki
masło 1 łyżeczka
serek almette smietankowy 2 op
sól
pieprz
jajko 4
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym

Szpinak rozmrażamy, dodajemy masło, sól, pieprz, czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażymy do czasu zupełnego odparowania wody. Studzimy.
W misce ubijamy pianę z białek.
DO wystudzonego szpinaku dodajemy żółtka, mąkę i mieszamy. Następnie dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy.
Ciasto szpinakowe rozkładamy na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach 15-20 minut.
Upieczone ciasto studzimy. Wykładamy na nie serek i rozsmarowujemy. Następnie plastry łososia.
Zwijamy ciasto (szerszym bokiem) ścisło, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
Po wyjęciu kroimy na plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izapozdro 03.10.2013 15:57
robię bardzo podobną :)
sylwia_mc 03.10.2013 13:37
smaczna .
Adamorek 03.10.2013 13:32
super ma przekrój
Aida 03.10.2013 12:20
dziękuję :)
halina17 03.10.2013 12:17
Ładnie wygląda rolada.
bietka 03.10.2013 12:13
pięknie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak